Bij Gay Living leef je in je eigen zelfstandige appartement, zolang als je dat zelf wilt. Mocht er ooit een moment komen dat je zorg nodig hebt, dan kies je die zelf. Dat kan de zorg zijn die Gay Living aanbiedt of die van elke andere zorgaanbieder. Maar de zorg van Gay Living is roze zorg en dat heeft wel een aantal mooie voordelen.

Door roze zorg geen uitsluiting of discriminatie

Uit  onderzoek blijkt dat oudere LHBT’ers (ofwel: roze ouderen) in de zorg te maken hebben met discri­minatie en uitsluiting. Helaas komt het nog steeds voor dat mensen bijgevolg weer terug de kast in gaan. Dat overkomt je bij Gay Living niet, want zorg van Gay Living is roze zorg. Weliswaar staat voorop dat de zorg kwalitatief minimaal van het zelfde niveau is als de zorg van iedere andere organisatie. Logisch, toch? Het verschil zit hem met name in de benadering en de visie van Gay Living.

Open houding ten aanzien van diversiteit

Bij roze zorg van Gay Living weet je zeker dat medewerkers geselecteerd zijn op hun open houding ten aanzien van diversiteit en dat ze een goede training op dit gebied hebben gehad. Het is voor ons onder de maat als medewerkers slechts ‘tolerant’ zijn. De minimale eis is dat toekomstige medewerkers diversiteit volledig accepteren als onderdeel van onze samenleving. Ieder mens heef het recht zijn eigen levensstijl en identiteit te hebben en die te tonen. Er is geen religie of andere overtuiging die daar beperkingen aan mag stellen. Toch vragen we nog meer dan acceptatie, we vragen ‘actieve acceptatie’.

Roze zorg bij Gay Living

Actieve acceptatie als eis voor roze zorg

Actieve acceptatie betekent dat je, met als basis de acceptatie van seksuele diversiteit, het gesprek durft aan te gaan. Vragen durft te stellen. Maar ook dat je kennis hebt van de leefwereld van LHBT’ers en weet van hun geschiedenis. En actieve acceptatie betekent ook dat zonder dogma’s hebt durven nagaan waar jij persoonlijk staat ten aanzien van diversiteit. Hoe het zit met jouw gevoelens en kun je daar open over zijn? Niet omdat dat moet, maar eenvoudig weg omdat je geen reden hebt iets te verbergen of openlijk contact te maken.

Moet je homo zijn om roze zorg te leveren?

Als we bij een presentatie over Gay Living het verhaal van actieve acceptatie hebben verteld, krijgen we vaak de vraag: is het geen ingewikkelde manier om te zeggend at medewerkers homo moeten zijn? Nee, dat is het niet. In de praktijk zijn met name LHBT’ers werkzaam zijn bij Gay Living, maar daarnaast zijn er ook veel anderen die zich zo betrokken voelen bij de LHBT-gemeenschap dat zij willen bijdragen.

Gay Living

Door Gay Living

Gay Living draagt substantieel bij aan het behoud van een actief leven, levensgeluk en de emancipatie van LHBT’ers in onze samenleving.