Waarom Gay Living?

Waarom Gay-Living?

Gay-Living ontwikkelt wooncomplexen met zelfstandige appartementen voor de LHBT-gemeenschap. Alle appartementen zijn erop ingericht dat bewoners er kunnen blijven wonen, zolang ze willen en ook als er zorg nodig is. Die zorg wordt geleverd door een LHBT-zorginstelling.

Levensgeluk

Onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) bevestigt dat ‘roze’ 50-plussers zich prima redden in de maatschappij. Hun zelfstandigheid en levensgeluk verschilt niet van de rest van de bevolking. Helaas verandert dit bij het ontstaan van een zorgvraag. Gay-Living herkent de conclusies die door het SCP zijn beschreven.

Jezelf zijn en blijven

De hoogwaardige combinatie van wonen en zorg, waarin je jezelf kunt zijn en blijven, is de kern van het Gay-Living concept. Naast de zorg, indien nodig, bieden wij allerlei aanvullende diensten en faciliteiten, die passen bij de LHBT-levensstijl en identiteit.

Wonen en zorg

Als zorg noodzakelijk is, neemt de afhankelijkheid toe. Zeker in die situatie willen LHBT’ers ervoor kunnen kiezen om te leven in een omgeving met gelijkgestemden. Die wens wordt versterkt door de problematische positie van ‘roze ouderen’ in verpleeghuizen door uitsluiting en de bijbehorende eenzaamheid, zoals blijkt uit verschillende onderzoeken.

Missie Gay-Living >